pentru ipoteticul drept la vot

M-am decis să intru ”în legalitate” și să îmi plătesc cotizația USR pentru a avea, ipotetic, dreptul la vot!

(prin USR mă refer la Uniunea Scriitorilor din România, care nu are ”urne” în străinătate, prin urmare membrii ei din Diaspora pot vota doar dacă se află, la data alegerilor, în țară; despre acest vot e vorba, nu pentru președintele țării, ci al Uniunii)

Renunț, așadar, la statutul drag mie, de membru suspendat (conform regulamentului, încă de când am devenit membru, întrucât de atunci nu mi-am mai plătit cotizația). Când spun ”drag” mă refer în abstract. Îmi cam plac lucrurile ”suspendate”, chiar ca om sunt un ”suspendat”. Între o insulă și-o peninsulă, între o țară și o alta, între o profesie și o alta etc.

Nu pentru acel supliment la pensie de care vorbea, supărat, Ernu (1. nu avea dreptate, nu e ”pensie nesimțită”; 2. îmi voi da demisia din USR cu o zi înainte să ies la pensie, ca să nu îl supăr și eu pe Ernu, dar doar dacă se ține de cuvânt și îmi dă berea promisă – dau demisie pentru o bere promisă :); 3. eu la pensie o să ies, oricum, când acel supliment nici nu va mai exista, cum, poate, nici USR și nici măcar ”scriitor” – dată fiind lipsa satisfacțiilor sau beneficiilor pentru ei, vor deveni cu toții scriitori de weekend, o dată la 5 ani, ca mine), ci doar pentru ipoteticul vot!

Votul – această unică îndeletnicire prin care românii din străinătate mai au de a face cu Ro! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: