Din 3 măcar una…

1. Nu am semnat scrisoarea “Nu ne alungaţi din casa noastră” (la care am dat link în urmă cu două postări), printre altele, pentru că nu consider casa mea acea casă.

2. Nu am semnat scrisoarea pentru primarii de sectoare, pentru că nu pot pasa, aprioric, o vină cuiva – de exemplu, vina de a “duce un război împotriva scriitorilor din România”.

Fac aceste două precizări pentru cei care consideră că noi, cei din acel “grup de reformă” am semna DIN OFICIU orice iniţiativă a lui Dan Mircea Cipariu, pentru a-l ajuta astfel în lupta lui (deschisă) cu Nicolae Manolescu. Nimic mai fals!

3. AM SEMNAT, în deplină cunoştinţă (conştiinţă), scrisoarea pe care o veți putea citi la sfârșitul acestei postări.

Sper ca, în urma oricăreia dintre acestea, Radu Aldulescu să aibă, din nou, o casă de unde să scrie…

De ce?!

Pentru ceea ce a semnalat deja Iulia Popovici, în Adevărul (link):

„Radu Aldulescu e un personaj al lumii literare cu totul în contra timpurilor pe care le trăim. E un boem, un tolerat administrativ al Uniunii, un om despre care se poate spune că nu şi-a gestionat cum trebuie propria existenţă: trăieşte ca să scrie şi scrisul îl ţine în viaţă, n-are carte de muncă, n-o să aibă pensie, nu posedă obiecte, nici de valoare, nici fără, în afara celor strict personale şi a cărţilor, n-are familie, nu e interesat de confort şi de bunăstarea materială şi nici nu ştie cum să le producă. Radu Aldulescu e ceva şi cineva care n-ar trebui să existe, în logica noastră terestră şi conform definiţiei noastre despre reuşita în viaţă. Degeaba ai publicat cărţi şi ai luat premii dacă nu ţi-ai făcut şi tu o casă, un rost, un credit de frigider.”

Scrisoarea pe care am semnat-o este aceasta:

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE NICOLAE MANOLESCU

Dle. Nicolae MANOLESCU,

Subsemnații, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, prin prezenta, ne asumăm obligația de a plăti noi, din propriile buzunare, lunar, chiria și cheltuielile imobilului din str. Nicolae Golescu pe care ați decis să îl evacuați cu argumentul explicit că nu aveți bani să mai plătiți pentru el. Concret, noi ne obligăm să donăm, în fiecare lună, în solidar, separat de cotizațiile pe care le plătim conform Statului USR, chiria de 900 lei/ lună și toate costurile de funcționare ale spațiului, pentru ca acesta să rămînă sediul Filialelor bucureștene ale USR și locuința lui Radu Aldulescu. Pentru a proba buna noastră credință, în 24 de ore de la momentul în care vă exprimați acordul pentru această propunere, vom plăti în avans chiria spațiului pe termen de un an de zile, în sumă de 10 800 lei. Sperăm că acest sprijin financiar important pe care îl oferim USR va fi primit cu inima deschisă și va duce la închiderea unei situații conflictuale pe care ați declanșat-o și care produce grave prejudicii de imagine Uniunii Scriitorilor din România.

Dan Mircea CIPARIU – Președinte, Filiala București – Poezie a USR.
Paul VINICIUS – Membru USR.
Octavian SOVIANY – Membru USR.
Adrian SUCIU – Membru USR
Valeriu Mircea POPA – Membru USR.
Anca MIZUMSCHI – Membru USR.
Lucian VASILESCU – Membru USR.
Grigore ȘOITU – Membru USR.
Miki VIERU – Membru USR.
Daniel D. MARIN – Membru USR.
Dan IANCU – Membru USR.
Florin IARU – Membru USR.

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: