dezmorţirea de toamnă

1. a început cenaclul Marin Mincu, o reluare a ceea ce mulţi ani s-a numit Euridice. nu ştiu exact când a început (eu am ajuns la pauza de cafea, după ce autorii, Ofelia Prodan – în premieră cu proză şi Florin Caragiu – în continuare poet, au terminat de citit), dar timp de mai bine de o oră s-au dezbătut aplicat textele. nu doar aplicat, dar şi implicat, cu personalitate, “aprins”, cum am mai văzut doar la Sala Oglinzilor, în perioada de vârf (şi de foc) a cenaclului. adică acum vreo 7-8 ani!
toreadori (pardon, protagonişti), ca să-i răspund Ariadnei din Spania, au fost obişnuiţi ai cenaclului (adică tot de acum 7-8 ani), precum Mugur Grosu, Miruna Vlada, Mitoş Micleuşanu, Dumitru Bădiţa, dar şi mult mai tânărul, în context (sau cel puţin ca frecvenţă), Ion Zubaşcu. o seară pe care nici măcar cele 5 goluri ale Rapidului nu au reuşit să o stingă şi nici s-o umbrească.  

2. nu ştiu exact dacă ce se întâmplă pe Club literar în momentul de faţă e de bine sau e de prea rău. totuşi, dacă, fie şi prin absurd, am porni de la premisa că mai există şi cititori, ci nu doar scriitori, cei dintâi ar fi cel puţin derutaţi, iar cei din urmă cel mult toleraţi, de nu cumva izgoniţi de tot din cetate.

un lucru e cert: dez…morţirea de toamnă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: